Tulosta

Kuru-yhtyeen musiikki on skandinaavista, kansanmusiikista vaikutteita ammentavaa ”tunturijazzia”. Vilvoittavat vedet ja Väinön kannel yhdistyvät modernin jazzin kanssa soivaksi kokonaisuudeksi, jossa keskeisinä elementteinä ovat luonto ja soittajien siteet omiin juuriinsa Pohjois-Suomeen. Sävellykset tarjoavat myyttisen matkan meren ääreltä aina pohjoisen tuntureille saakka.

12.09.2012 julkaistu järjestyksessään toinen albumi: Enemmän, esittelee niin kokoonpanoltaan kuin materiaaliltaankin uudistuneen Kurun. Levyn kantava ajatus on ollut säveltää uutta musiikkia puhutteleviin ja osin riipaiseviinkin runoteksteihin, jotka ovat lähtöisin suurilta suomalaisilta runon mestareilta, kuten Uuno Kailas, Kaarlo Sarkia, Yrjö Jylhä, Aleksis Kivi, Eino Leino, Lauri Pohjanpää, Aale Tynni. F.F. Brummer. Lisäksi mukana on myös Yrjö Weijolan käännös Gustav Frödingin runoon. 

Kurun uudistuessa on keskeisenä pyritty säilyttämään yhtyeen uniikki soundimaailma ja sävellyksissä soi edelleen jylhä suomalaiskansallinen sielunmaisema yhdistettynä laulaja Mari Leppävuoren vahvoihin tulkintoihin.